למה אסור להשתמש בחלב עיזים לא מפוסטר לטיפול באפטות?

מעת לעת אני מקבל פניות, בד"כ מהורים לילדים, המחפשים חלב עיזים לא מפוסטר בכדי לתת לילדיהם כטיפול בכיבים בחלל הפה הנקרא גם אפטות. 
הסבר קצר בשורות הבאות יבהיר לכם למה זה לא מומלץ :
בחלב העיזים יכול להיות חיידק הנקרא ברוצלה Brucella. חיידק זה גורם למחלה הנקראת ברוצילוזיס (קדחת מלטה) הנפוצה גם בכבשים, בקר, גמלים, כלבים וחזירים. 
המחלה נפוצה בעיקר בעדרי צאן בקרב הבדואים בנגב ובמגזר הערבי באזור ועדי ערה והגליל. 
גורם סיכון עיקרי הוא גידול בלתי מפוקח של עדרי צאן לא מחוסנים, מגע עימם ושימוש בתוצרת נגועה. 
גורם סיכון נוסף הוא מוצרי חלב נגועים ממחלבות ביתיות ולא מפוקחות במגזר זה שבהם לא מפסטרים את החלב. 
מחלת הברוצילוזיס יכולה להתבטא בחום, כאב ראש, נפיחות בלוטות הלימפה, הזעה, חולשה, הגדלת כבד ועוד (אני חושב שזה מספיק …)
בעת פסטור החלב חיידק זה מושמד. 
עכשיו, כשאתם מודעים לסכנה, תחשבו מה עדיף לכם – שילדכם יסבול מכאבי אפטות או ממחלת הברוצלה… 
שנרגיש רק בטוב 
חנן הגבן.