חמישים וחמש עיזים ומלכה אחת

באחד הימים לאחר סיום הלימודים נסענו לארוחת ערב באחת מחוות העזים בקרבת טולוז.

בחוץ כבר שרר חושך, אט אט יצאנו מהאזור האורבני של טולוז לדרך כפרית. נסיעה קצרה והגענו לחווה דיי חשוכה.

האור היחיד שבקע היה מהדיר ולפתע נגלה אלינו דיר קטן ובו חמישים וחמישה עיזים אלפיניות שחומות רובצות להן בנחת על ערמות השחת.

סיבוב קצר בחווה השוממה, ואנחנו רואים חנות קטנה וציורית עם כמה גבינות לקטיות  במקרר, ומרפסת נחמדה עם שולחנות וכסאות  בצבעוניות עזה, ניגוד מוחלט למבנה החווה העשוי כולו אבן שמוט, חמר ועץ בצבעים חומים אדמדמים.

שקט מוחלט, אין איש בחווה. אני ממשיך לצעוד לחלקו האחורי של המבנה ורואה דלת  צדדית.  אני מציץ פנימה: האח דולק מסביב לשולחנות  ועליהם מונחות פלטות של גבינות  ונקניקים.

מחדר צדדי יוצאת אישה כבת חמישים, פותחת את הדלת, אומרת  "בון-סוּאר"  ומקבלת אותנו בחיוך רחב. אנחנו הולכים לדיר לקבל הסבר על אופן גידול העיזים, מועדי החליבה והקשיים בלנהל חווה כפרית לבד.

משם אנחנו עוברים למגבנה: ריח חמוץ  של הגבנה  נישא מחוץ לחדר הגיבון. אנחנו נשארים בחוץ ופסקל מסבירה מבפנים  על הגבינות, הסלסלות ושאר שאלות שחברי הקבוצה שואלים.

אנחנו ממשיכים עם פסקל בצעידה לעבר חדר האירוח ושומעים ממנה שהחווה בבעלות משפחתה מזה שלוש מאות שנה, והיא חזרה אליה לפני כ15 שנה, ומאז ועד היום מנהלת אותה.

היין נפתח ואנחנו מרימים כוסית לחיים וצוללים לחוויה קולינרית.

פסקל לא מפסיקה למלא את השולחנות בכול טוב- גבינות, נקניקים, ברוסקטה עם גבינה צלויה בגריל, פשטידות בטטה וגבינות עיזים… טעיםםם.

גבינה לבנה עם נענע מוגשת בקעריות המלמדות שלבעלת הבית יש טעם טוב גם בבחירת הכלים.

והגבינה על הבגט הטרי – כמה פשוט ככה טעים!

דלת המטבח כל רגע נפתחת ופסקל נכנסת עם עוד מעדן חדש ומפתיע.

פטריק מנצל את ההזדמנות ושולף בקבוק של FLOC DE GASCOGNE   – אפרטיף מקומי. אנחנו מתחילים לשיר "הבה נגילה" ולהפתעתנו פסקל יודעת חלק מהמילים.

היא מספרת לנו על הקשר שלה ליהדות:

 לבנה הקטן היתה אומנת יהודייה ממוצע אלג'יראי, לימים גדל הבן ונסע לפריז ללימודי עריכת דין, בזמן הלימודים התגורר אצל האומנת. הוא כיר את ביתה, הם התאהבו והשאר היסטוריה…

פתחנו עוד בקבוק יין אדום לחיים,

לקינוח הגישה לנו המארחת מגש גבינות  עיזים מיושנות ומגש ריבות, פטל שחור, תאנים ותותים.

לפני שאנחנו עוזבים אני מבקש ממנה שתשלח לי תמונות של המקום באור יום, כדי שאוכל לשתף אתכם. היא מבטיחה שתעשה כך.

נפרדנו לשלום, מכניסים בוויז  את כתובת המלון בטולוז ושטים הביתה מבושמים קלות.

Contact : Pascale DURAUD-BAZEILLE

Ferme de Périole

lafermedeperiole@gmail.com

Adresse : Chemin de Périole 31650 AUZIELLE

Tel portable : 06 80 12 99 83