הכר את הגבן

meet-the-gaban

הכר את חנן הגבן

תחילת השביל

tt2שמי חנן סופר ואני חנן הגבן. (לקריאת הבלוג של הגבן)
אל עולם הגבינות הגעתי במקרה כאשר נתקלתי בספרה של שרי אנסקי במתכון לגבינה צפתית.
ביחד עם בתי רותם שהייתה אז בת 5 נסענו לדיר ליד מקום מגורינו, רכשנו חלב עיזים והכנו גבינה לפי המתכון הכתוב.
התוצאה הטעימה היתה תחילתו של שביל לעולם קסום של גבינות. ההמשך היה לימודים להכנת גבינות ביתיות בשיטות מסורתיות.
מהר מאד נהפך ביתי למגבנה קטנה שבה הכנתי מגוון מרשים של גבינות.
בימי שישי היו פוקדים את ביתי תושבי האזור לרכוש גבינות ושאר מעדנים שהכינו שכניי.
אט אט הרגשתי בפנים שזה המקום שלי…
הצעד הבא היה נסיעה לצרפת ואיטליה להתרשמות, לימוד והקמת מגבנת חנן הגבן.

זה המקוםבלב מטע אבוקדו אשר במושב חירות שיפצנו הדר זוגתי ואני לול ישן שאותו בנה יוסקה לוין, סבה של הדר, והסבנו אותו למגבנה. היה חשוב לנו לשמור את העבר ולצקת חיים חדשים ברוח התקופה למבנה.
כך שימרנו חלום של אבותינו לבניית הארץ.
במגבנה אני מכין את הגבינות ולצידה חנות קטנה שבה אני מוכר את הגבינות שלי.
לצד הגבינות ניתן לשמור בחנות מוצרים נוספים מתוצרת מקומית של משקי האזור – שמן זית ממסיק מקומי, דבש פרי הדרים, זיתים סורים ומגוון תוצרת עונתית (אבוקדו, אננס, פירות הדר, אגוזי פקאן, פרחים ועוד), וכן לחמי שיאור מקמח מלא ושיפון, יינות משובחים, בירות, עוגות ועוד.
יפי המקום, הטבע המקיף אותו והשלווה החודרת לתוך המגבנה דרך החלונות מהווים בסיס חשוב בהצלחת הגבינה.

אלו הגבינותבמגבנה (מחלבה) אני מכין במו ידי גבינות כפריות מחלב עיזים, מקר וכבשים בשיטות מסורתיות כי שהכינו במאות השנים שעברו. הגבינות מיוצרות ללא חומרים משמרים, מייצבים, תוספות טעם צבעי מאכל ואבקות חלב.
אני משתדל לשמור את המסורת שמאפיינת כל גבינה – סוג החלב, תהליך ההכנה, התנאים שבהם היא מבשילה ועוד.
החלב שלנו נחלב מדי יום ברפת ודיר עם פפיקוח צמוד. טריות החלב והטאץ' האישי מבטיחים טעם ואיכות לגבינות השונות. כל הגבינות כשרות (כשרות מועצה אזורית לב השרון).
הגבינות נמכרות הישר מהגבן לצרכן ללא פערי תיווך ואתם יכולים ליהנות מהטריות וממחירים אטרקטיביים.
במגבנה מבחר גדול של גבינות טריות ובשלות:
צפתית, צפתית מלוחה, לבנה, חלומי, יוגורט (עיזים/כבשים/בקר), גבינה לבנה, קממבר, סנט מור, ברי (עיזים), רוקפור (כבשים), ריקוטה, טום (עיזים וכבשים), כדורי לבנה בשמן זית, מוצרלה ועוד…

זו החוויהאתם מוזמנים לקחת לעצמכם פסק זמן ולגלוש לחוויה כפרית, אם לרכוש גבינות בחנות הקטנה ואם לישיבה בצל עצי האבוקדו. ליהנות מארוחת בוקר מפנקת על טהרת הגבינות המיוצרות במקום וירקות הגדלים בגינת הירק הצמודה למגבנה (בחורף), ללגום קפה איטלקי איכותי, לקראת הצהריים ניתן להוסיף לחוויה יין לבן או אדום ולהרגיש ולו לרגע כאילו אתם בפרובנס…
כל זה, במרחק של 10 דקות מנתניה, כפר סבא ורעננה.

זה אני, זה מקום, אלו הגבינות, זו החוויה, זה השביל שלי.
מזמין אתכם להצטרף אלי לשביל.
שלכם חנן הגבן

השאר תגובה

שם * דואר אלקטרוני *

תגובה

[wysija_form id="1"]