גבינות נורמנדי צרפת

שלום לכולם

בהמשך למכתב האחרון
אני ממשיך לעדכן ולספר חוויות מהנסיעה:

…אט אט הרכב שבו אני נוהג יוצא מהאזור האורבני של פריז לכיוון
המרחבים הפתוחים של נורמנדי. מדי פעם אני מצליח לראות את הנוף
הכפרי שבצידי הכביש המהיר, סוף סוף יורדים מהכביש המהיר ונכנסים לאזור כפרי המאופיין בגבעות ירוקות שבהם רועות פרות וכבשים,
שדות חרדל צהובים ונחלים שופעים במים.
הרופא שאיתי ברכב, דוקטור אלכס שמיץ,
אומר "זה כמו לנסוע בקרטולינה" (גלויה באיטלקית).
מכשיר ה GPS מנווט אותנו בדיוק רב דרך שדרת עצי דולב לחווה מדהימה.
הנוף הקסום מסביב ומבני החווה העתיקים מעצימים את החוויה.
אני מקבל חדר בקומה השנייה. החלון נשקף האגם הצמוד לחווה, במים להקת ברווזים שוחה לה בנחת, הכול ירוק ושקט.

יום חדש ,בוקר, השעה 7:30 ובחוץ חושך.
נסיעה קצרה בת חמש דקות ואנחנו בחווה של נטלי ובעלה ברונו ,
מקבלים הסבר קצר על החווה והעיזים ונכנסים למגבנה ליום לימודים עיוני ומעשי בהכנת גבינות לקטיות מחלב עיזים.
הזוג הנ"ל מגדל כ 60 עיזים. סטפני אחראית על הכנת הגבינות וגורג על גידול בעלי החיים בחווה.
לצד המגבנה יש חנות קטנה בה הם מוכרים את הגבינות, ביצים ,ריבות ,דבש ,יין ,קלבדוס ,סיידר ועוד.
את כל המוצרים מכינים יצרנים קטנים מהאזור, מאוד מזכיר את המגבנה שלי.
מלבד המכירה בחנות הזוג נוסע למכור את תוצרתו בשווקים בנורמנדי
ופריז. בסופ"שים פוקדים את המקום פריזאים
הבאים לקנות תוצרת טרייה בכפרים.
במהלך יומיים בחווה למדנו להכין גבינות עיזים לקטיות: פירמידה, סנט מור ועוד גבינות טריות ומובחלות לתקופה קצרה.
קיבלנו הסברים גם על אופן גידול העיזים והבקר.
מידי יום בצהריים ישבנו ביחד לארוחת צהריים נורמנדית מסורתית
מרק ,תבשיל כבש , מגש גבינות הרבה יין וסיידר אלכוהולי
ולסיום עוגת פאי תפוחי עץ אלוהית (בסוף המתכון).
לאחר מכן בשיעור העיוני בנושא תקלות בהכנת גבינות,
לא פלא שנשמעו גם נחירות…
בסוף כל יום אנחנו חוזרים לחווה בה אנו לנים. ביום הבא נוסעים לחווה של סטפני שבה נלמד להכין גבינות מחלב בקר, על כך אספר במכתב הבא.
בינתיים אני מצרף את המתכון לפאי תפוחים:
פאי תפוחים מנורמנדי
מצרכים:
1 חב' בצק עלים מרודד על חמאה
50 גר' קמח רגיל
150 גר' סוכר
3 ביצים שלמות
200 גרם קרם פרש סמיך
5 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
1 שקית סוכר ווניל.

לחמם תנור ל- 180 מעלות,
לשטח את הבצק על תבנית פאי (לדעתי שם זה היה בתבנית 28 ס"מ)
לדקור את הבצק עם מזלג,
לערבב בקערה את הסוכר והקמח, להוסיף את הביצים ואת הקרם פרש ולערבב למסה אחידה.
להוסיף את קוביות התפוחים ולערבב שוב.
לשפוך את המסה על הבצק .
לפזר מעל את שקית הסוכר ווניל,
לאפות כ- 55 דקות
תהנו!

תמונה: ‏החווה ב orgeres‏
תמונה: ‏המגבנה של נטלי‏
תמונה: ‏בדיר של נטלי‏
תמונה: ‏החווה ב orgeres‏